Vulvovaginită (mâncărime vaginală)


Pelvis/Bazin | Ginecologie | Vulvovaginită (mâncărime vaginală) (Symptom)


Descriere

Vaginita este o infectie si o inflamatie scuzata localizata a mucoasei vaginale si poate fi cauzata de bacterii, ciuperci, protozoare. Candida este, de asemenea, numit COLP. De obicei însotita de o inflamatie a vaginului si a vulvei (organele genitale externe de sex feminin), vaginita este numit vulvovaginita.

Cauze

Vaginalis Haemophilus produce o descarcare de subtanta vaginala alba, cu miros neplacut si consistenta aerisita, uniforma de culoare gri, prurit (mâncarime), resimtita adanc la nivelul organelor genitale externe insotita de arsuri, dureri locale; congestionarea mucoasei vaginale, disurie (dificultate la urinare). Aceste simptome si semne se diminueaza si reapar în functie de menstruatie si sarcina.

Factori care contribuie la declansarea sau instalarea de vaginita sunt: activitatea sexuala; tratamentul cu antibiotice; diabet zaharat, SIDA, disfunctii hormonale (pubertate sau menopauza); nivel scazut de igiena sau unele practici de igiena (de irigare frecventa vaginale); unele metode contraceptive. Vaginitele sunt cauzate in principal de bacterii (Haemophilus vaginalis), protozoare (Trichomonas vaginalis) si fungi (Candida albicans). Infectia vaginala este una din problemele majore de sanatate ale sistemului de reproducere la femei.

Diagnostic si tratament

Pentru diagnosticul de vaginita aceste teste de laborator sunt necesare: determinarea pH-ului vaginal este în mod normal acida, în timp ce prin vulvovaginite este bazica sau alcalina; examinarea microscopica, urmata de cultura si sensibilitate, ancheta si ser imun; lama-testarea de descarcare de substante vaginale. Candida vaginala este responsabil pentru o mare parte a vulvovaginite. Aceasta este o conditie cu care se confrunta multe femei, care merg destul de tarziu la medic pentru a le trata.

...