Piele caldă


Piele | Dermatologie | Piele caldă (Symptom)


Pielea este încalzita de sângele care curge prin vasele de la nivelul pielii. Inrosirea, febra, sau un mediu cald poate creste fluxul de sânge si poate încalzi pielea mai mult decât de obicei. Fluxul de sânge crescut poate fi cauzat de alergii, inflamatii, infectii sau leziuni.

Cauze

Cauzele cele mai frecvente ale fluxului sanguin crescut si încalzirea pielii includ alcoolul, arsurile solare, efectele secundare ale medicamentelor, artrita, bursita, limfangita, erizipel, si celulita. Simptomele pielii includ o varietate de probleme de piele diferite, inclusiv eruptii pe piele, mâncarime, piele uscata, senzatie de furnicaturi, modificari de temperatura, vezicule, si modificari de culoare. Simptomele pielii pot fi cauzate de o varietate de boli sau conditii de la usoare pâna la grave.

Multe simptome ale pielii sunt rezultatul unor tulburari inflamatorii sau infectioase ale pielii, dar ele pot, de asemenea, sa însoteasca boli interne, cum ar fi conditiile tiroidiene si tulburari hemoragice. Simptomele de piele pot afecta o suprafata mica sau întregul corp si sa apara la toate grupele de vârsta si populatii. In functie de cauza, simptomele pielii pot începe brusc si dispar rapid, cum ar fi o reactie alergica localizata la un unguent. Simptome ale pielii, care persista pe o perioada relativ lunga de timp, pot aparea din cauza unor conditii mai grave sau cronice, cum ar fi psoriazis, eczeme cronice (dermatita atopica), sau circulatie proasta. Simptomele pielii pot fi cauzate de o conditie grava, care poate pune viata în pericol, cum ar fi o reactie alergica, infectie, sau cancer.

O eruptie de pete mici rosii pe piele poate fi din cauza meningitei sau unei boli alergice, iar ambele pot pune viata în pericol. Solicitati asistenta medicala imediata daca aveti o eruptie de pete purpurii mici, urticarie sau eruptii cutanate însotite de respiratie suieratoare, scurtarea respiratiei, sau umflarea fetei, gurii, limbii sau a gâtului. Daca nu aveti aceste simptome, dar starea pielii prezinta un persistent motiv de îngrijorare, solicitati asistenta medicala prompt. Simptome cutanate pot fi cauzate de alte conditii sau boli subiacente, inclusiv: caldura (eruptii pe piele sau rosearta); hipoglicemie (scaderea zaharului din sânge); hipotiroidism; fenomenul Raynaud (spasme ale vaselor mici de sange de la deget, reducând sângele din circulatie); stres, anxietate sau depresie.

...