Lăcrimare


Ochi | Oftalmologie | Lăcrimare (Symptom)


Descriere

Ochii inlacrimati apar atunci cand lacrimile sunt produse fara nici o explicatie evidenta. Numele medical este epifora. Ea poate afecta unul sau ambii ochi. Glandele produc lacrimi in mod constant sa mentina ochiul umed si lubrifiat. Glanda lacrimala este o glanda mica situata deasupra si in afara fiecarui ochi.

Dea lungul timpului, canalul lacrimal poate devenii ingust, de multe ori din cauza inflamatiei (umflatura). In cazul in care conductele lacrimale sunt blocate sau ingustate, lacrimile nu vor putea sa scape si raman in sacul lacrimal. Sacul lacrimal se poate infecta si ochiul va produce un lichid lipicios.

Ocazional, canalele de drenaj inguste din interiorul ochiului pot deveni blocate. Acest lucru se poate datora inflamatiei. In cazul in care ochii sunt iritati, ele vor produce in mod automat lacrimi suplimentare sa spele iritatia.

Cauze

Iritantii care pot provoca lacrimi: iritanti chimici, cum ar fi ceapa sau fumul; infectii oculare, cum ar fi conjunctivita infectioasa; inflamatia provocata de o alergie, la fel ca la conjunctivita alergica, leziuni oculare, cum ar fi o zgarietura sau nisip care ajunge in ochi sau o crestere a genelor active. Un ochi inlacrimat poate fi cauzat, de asemenea, atunci cand se intoarce spre exterior pleoapa inferioara. In cazul in care lacrimile nu au un continut de grasimi normal, acestea nu sunt in masura sa fie repartizate uniform pe ochi. Acest lucru poate duce la ochi uscati, care devin durerosi si produc mai multe lacrimi.

...