Diaree


Rect, Fese | Gastroenterologie | Diaree (Symptom)


Descriere

Diareea apare din cauze naturale atunci cand mineralele corpului sunt afectate. Aceste modificari apar datorita digestiei proaste. Crampele stomacale, se confrunta cu frisoane usoare si sentimentele obisnuite incomode sunt printre lucrurile sa fiti atenti la astfel de cazuri.

Diareea in general, este impartita in doua tipuri, acute si cronice. Diareea acuta dureaza de la cateva zile pana la o saptamana. Diaree cronica poate fi definita in mai multe moduri, dar aproape intotdeauna dureaza mai mult de trei saptamani. Cu toate acestea, fiecare individ poate avea simptome diferite.

Cauze

Diareea poate fi acuta (pe termen scurt), care este de obicei legat de infectii bacteriene sau virale sau cronice (pe termen lung), care este de obicei legate de o tulburare functionala sau boli intestinale. Desi nu sunt daunatoare, diareea pote deveni periculoasa sau semnala o problema mai serioasa. Pierderea de lichide prin diaree poate provoca deshidratare si dezechilibre electrolitice.

Simptomele pot include: dureri, crampe, dureri abdominale, balonare, greata, nevoia urgenta de a folosi toaleta, febra, scaune sangeroase, deshidratare. Deshidratarea este una dintre cele mai grave efecte secundare ale diaree. Simptomele de deshidratare includ: sete, urinare frecventa, pielea uscata si uscarea mucoaselor (gura uscata, nari), oboseala, ameteli, dureri de cap, cresterea frecventei cardiace. Simptomele de diaree pot semana cu alte conditii medicale sau probleme.

...