Slăbiciune musculară generalizată


General sau altele | Reumatologie | Slăbiciune musculară generalizată (Symptom)


Descriere

Slabiciunea proximala a doua sau patru membrelor sugereaza disfunctie musculara sau, mai putin frecvent, jonctiunii neuromusculare sau celulele corn anterior. Slabiciunea proximala care se dezvolta în saptamâni, luni sau ani este de obicei din cauza unor boli ereditare metabolice, inflamatorii, sau endocrine. Miopatia are loc slabiciune musculara frecvent simetric sau centurii scapulare pelviene. Boli neuromusculare jonctiune (cum ar fi miastenia gravis) se pot manifesta prin slabiciune proximala simetrice, frecvent asociate cu ptoza, diplopie sau slabiciune bulbara si de fluctuant precum seritate în timpul zilei. Slabiciune proximala a bolii anterioare celula corn este frecvent asimetric, dar familia poate fi simetrica daca. Amorteala nu apare în nici una dintre aceste boli.

Cauze

Atunci când oboseala apare odata cu simptome mai severe, cum ar fi dispnee (respiratie dificila), sangerari anormale sau pierdere in greutate inexplicabila sau de castig, este nevoie de un medic specialist. Oboseala care dureaza mai mult de 2 saptamani necesita, de obicei, investigatii medicale de specialitate. Acest tip de oboseala poate fi cauzata de o serie de probleme medicale grave, cum ar fi:

(i) Anemia - scaderea cantitatii de hemoglobina, care este operatorul de transport de oxigen;

(ii) Boala de inima;

(iii) tiroidiene - hipo si hipertiroidie;

(iv) boli de rinichi sau de ficat - oboseala cauzata atunci când concentratia de substante toxice anumitor ajunga la niveluri;

(v) tulburare de somn - insomnie, apnee de somn obstructiva, narcolepsie;

(vi) Alergiile - febra fânului, astm;

(vii) Infectii care necesita o convalescenta lunga - endocardita bacteriana (infectie a muschiului cardiac sau valve cardiace), paraziti, HIV, tuberculoza si mononucleoza.

...