Slăbiciune musculară localizată


General sau altele | Reumatologie | Slăbiciune musculară localizată (Symptom)


Descriere

Slabiciunea proximala a doua sau patru membrelor sugereaza disfunctie musculara sau, mai putin frecvent, jonctiunii neuromusculare sau celulele corn anterior. Slabiciunea proximala care se dezvolta în saptamâni, luni sau ani este de obicei din cauza unor boli ereditare metabolice, inflamatorii, sau endocrine. Miopatia are loc slabiciune musculara frecvent simetric sau centurii scapulare pelviene. Boli neuromusculare jonctiune (cum ar fi miastenia gravis) se pot manifesta prin slabiciune proximala simetrice, frecvent asociate cu ptoza, diplopie sau slabiciune bulbara si de fluctuant precum seritate în timpul zilei. Slabiciune proximala a bolii anterioare celula corn este frecvent asimetric, dar familia poate fi simetrica daca. Amorteala nu apare în nici una dintre aceste boli.

Cauze

Oboseala este slabiciunea generala a organismului ca urmare a unui efort fizic si intelectual. Oboseala se manifesta prin tulburari de atentie, perceptia de activitate psihomotorie prin reducerea efortului de eficienta, greseli in executarea activitatilor desfasurate. În ceea ce priveste oboseala subiectiv este mai mult sau mai putin vagi: o slabiciunea generala, care poate fi definita si localizata, cu un ton variind de la senzatie de necesitatea de a se odihni state dureroase. Oboseala are o parte de aparare al organismului si este însotita de dificultati de concentrare, reducerea fizic, subliniind necesitatea de repaus. Oboseala nu este o boala, ea are doar consecinte temporare asupra organismului.

Diagnostic si Tratament

Exista situatii când masajul direct pe muschii obositi este contraindicat, cel putin atât timp cât persista fenomene acute. Se recomanda ca în aceasta perioada, care poate dura uneori mai multe zile, sa se concentreze pe grupe musculare antagoniste muschilor, simetrici. Între timp, masajul poate fi indicata de prelucrare o mare de grupe de muschi, situat la o anumita distanta de la muschii obositi.

...