Slăbiciune în picioare


Picioare | Reumatologie | Slăbiciune în picioare (Symptom)


Descriere

Slabiciunea in picior poate sa apara ca parte a unui sentiment generalizat de slabiciune peste tot corpul, sau poate dezvolta in unul sau ambele picioare. Slabiciunea adevarata apare atunci cand muschii isi pierd din putere, dar oamenii de multe ori percep ca muschii lor sunt slabi atunci când se simt bolnavi sau obositi. În aceste cazuri, nu este o pierdere reala a functiei musculare. Aparitia brusca de slabiciune musculara poate fi un semn de accident vascular cerebral, o afectiune care pune viata în pericol, în care o parte a creierului este lipsit de oxigen.

Cause

Printre cele mai frecvente cauze de slabiciune in picior este sciatica, probleme cu maduva spinarii care duce la blocare sau compresie a nervilor în care acestea iese din maduva spinarii prin orificiile dintre vertebre a coloanei vertebrale. Sciatica poate fi cauzata de diferite conditii. În plus fata de slabiciune într-o parte din brat sau picior, alte simptome, cum ar fi furnicaturi, arsuri sau dureri pot sa apara.

Boli neuromusculare, cum ar fi miastenia gravis (boala autoimuna neuromusculara care cauzeaza slabiciune musculara) si scleroza multipla (boala care afecteaza creierul si maduva spinarii, cauzand slabiciune, dificultati de coordonare, echilibru si alte probleme), sunt alte cauze pentru slabiciune muscularacare pot aparea în picioare. Toxine, cum ar fi toxina botulinica si anumite medicamente pot provoca, de asemenea, slabiciune musculara.

Slabiciunea in picior care poate fi însotita de alte simptome, care variaza în functie de boala de baza, tulburari sau conditie. Simptomele care cauzeaza frecvent slabiciunea in picior poate implica, de asemenea, alte sisteme ale corpului. Slabiciunea in picior care poate fi însotit de alte simptome care afecteaza piciorul, inclusiv: senzatie de arsura, spasme musculare, senzatie de amorteala, paralizie, Cuie-si-ace (întepaturi) senzatie, roseata, caldura sau umflarea, spasme.

...