Pierdere în greutate (casexie)


General sau altele | Oncologie | Pierdere în greutate (casexie) (Symptom)


Descriere

Cachexia este o slabire fizica cu pierderea de greutate si masa musculara din cauza unei boli. De asemenea, cunoscut sub numele de marasmus sau sindromul Wasting duce la pierdere in greutate, atrofie musculara, oboseala, slabiciune, pierdere semnificativa si a poftei de mâncare, în cineva care nu încearca în mod activ sa piarda în greutate. Descrierea formala a casexie este pierderea de masa corporala, care nu poate fi inversat nutritional: Chiar daca pacientul afectat manânca mai multe calorii, masa musculara va fi pierduta, indicând existenta unei patologii fundamentale în loc. Ea poate fi cauzata de foame sau de boli grave.

În plus fata de faptul ca provoaca o scadere în greutate dramatica, disconfort si durere, debutul acestei conditii de multe ori duce la malnutritie, si marcheaza începutul unui declin rapid în starea de sanatate a unui pacient mezoteliom.

Cauze

Acesta poate fi un semn a diverse tulburari subiacente. Atunci când un pacientul se prezinta cu casexie, el are, probabil, una dintre aceste conditii: cancer, acidoza metabolica (de la sinteza de proteine scazuta si a catabolismului proteic crescut), anumite boli infectioase (de exemplu, tuberculoza, SIDA), pancreatita cronica, si unele boli autoimune, sau dependenta de amfetamine.

Diagnostic si tratament

Cachexia slabeste fizic pacientii la starea de imobilitate care rezulta din pierderea poftei de mâncare, astenie, si anemie, precum si raspunsul la tratamentul standard este de obicei slab. Cachexia pot fi tratata cu steroizi, cum ar fi corticosteroizi sau medicamente care imita progesteron, care creste pofta de mâncare.

...