Pierdere în greutate (calorii arse)


General sau altele | Medicină generală | Pierdere în greutate (calorii arse) (Symptom)


Descriere

Greutate unui om este determinata de cantitatea de energie din alimente si cantitatea de energie consumata în activitatile de zi cu zi. Energia este masurata in calorii. În cazul în care greutatea unei persoane ramâne constanta, probabil, el / ea manânca aceeasi cantitate de calorii în fiecare zi. În cazul în care o persoana creste in greutate incet, in timp, aportul caloric, probabil, este mai mare decât numarul de calorii pe care el / ea le arde prin activitatile de zi cu zi.

Diagnostic si tratament

Oricine poate controla cantitatea de hrana pe care o mananca in fiecare zi, astfel încât aportul de calorii este ceva de gestionat.

Oamenii pot controla, de asemenea, producerea de energie sau de calorii, care sunt arse în fiecare zi. Caloriile consumate in fiecare zi sunt dependente de rata metabolica bazala, caloriile arse pe ora si nivelul fizic de activitate. Persoanele ale caror locuri de munca implica forta fizica grea vor arde mai multe calorii in mod natural intr-o zi decat cineva stând la un birou toata ziua ( un loc de munca sedentar).

Pentru persoanele care au locuri de munca care necesita activitate fizica intensa, de sport sau activitate fizica crescuta poate creste numarul de calorii arse. Ca o estimare aproximativa, o femeie medie intre 31-50 de ani, care are un stil de viata sedentar are nevoie de aproximativ 1800 de calorii pe zi pentru a mentine o greutate sanatoasa. Un barbat de vârsta asemanatoare are nevoie de aproximativ 2200 calorii.

Participarea la activitatea fizica moderata (exercitiu fizic trei-cinci zile pe saptamâna) implica aproximativ 200 de calorii in plus pe zi. Metoda cea mai eficienta pentru pierderea in greutate este reducerea numarului de calorii consumate în timp ce cresterea numarului de calorii arse prin activitate fizica. Pentru a pierde 1 kg, aceasta este nevoie de o cheltuiala de aproximativ 3. 500 de calorii. Este posibil sa faci asta, fie prin reducerea aportului alimentar, fie prin cresterea activitatii fizice.

...