Pierdere inexplicabilă în greutate


General sau altele | Medicină generală | Pierdere inexplicabilă în greutate (Symptom)


Descriere

Pierderea anormala in greutate este un fenomen grav simptomatic, care nu trebuie subestimat.

Cauze

Pierderea anormala a in greutate poate avea mai multe cauze. Ea poate fi cauzata de diferite boli ale stomacului, ficatului, intestinului sau pancreasului, sau probleme de absorbtie. Pierdere în greutate semnificativa poate fi cauzata de tumori maligne, boli infectioase si tulburari psihice. De asemenea, abuzul de alcool poate duce la pierderea brusca în greutate. În caz de alcoolism avansat scade rezistenta organismului la boli infectioase. La pubertate fetele se afla în unul dintre factorii care pot determina pierderea in greutate si surmenaj mental. Pacientul are pofta de mancare si este hranit bine, cu toate acestea el este slab. Simptomele sunt durerile abdominale si oboseala.

Tenia este un parazit care traieste în intestine. În trecut, boli formatoare de organe au fost dificil de tratat. Aceste zile, posibilitatea de a te insanatosi este mult mai mare. In aceasta tulburare, pierderea in greutate este însotita de oboseala si, în unele cazuri, mici sangerari la nivelul pielii. Aceste conditii apar atunci când activitatea tiroidei intensifica si, prin urmare, organismul consuma toate rezervele naturale de grasime. Pacientul devine iritabil, pulsul creste, nu de caldura, sudoare si slabeste. Diabetul cauzeaza pierderea brusca în greutate, în special la tineri.

Semn incontestabil al bolii este sete pronuntata si cresterea cantitatii de urina. Cantitatea de urina poate ajunge la 5-6 litri pe zi. Acest lucru înseamna o pierdere de zahar cu aproximativ o jumatate de kilogram (2000 calorii).

Tumorile maligne sunt, de asemenea, însotite de pierderi anormale în greutate. La debut, singurul simptom este lipsa continua a poftei de mâncare, care poate fi însotit de oboseala si sa ofere ocazional stari febrile. Anumite infectii ataca insidios organism. Din acest motiv, primul semn care poate fi identificata este pierderea in greutate. Aceste simptome ramase, aparent nesemnificative, pacientul s-i le reaminteste doar atunci când medicul întreaba despre ele. Lipsa poftei de mâncare probleme intestinale si a stomacului , referitoare la ingestia de alimente, cauzand pierderea in greutate.

...