Secreţii vaginale albe


Pelvis/Bazin | Ginecologie | Secreţii vaginale albe (Symptom)


Vaginita fungica este cauzata de cresterea excesiva a ciupercii în vagin. Infectiile micotice sunt foarte frecvente la femeile la vârsta fertila, dar pot aparea la orice varsta. Desi creeaza disconfort, vaginita fungica provoca rareori probleme grave de sanatate.

Cauze

Vaginita fungica este cauzata de cresterea excesiva a ciupercii existente în mod normal în vagin. Factori care favorizeaza aceasta crestere sunt: antibioticele, nivelul ridicat de estrogeni, precum in timpul sarcinii, terapia de substitutie hormonala, utilizarea pilulelor contraceptive cu doze mari de estrogeni in faza foliculara a ciclului menstrual; diabet zaharat, mai ales în cazul în care nivelurile de glucoza din sange nu sunt controlaet si au tendinta de a depasi limita, un sistem imunitar slabit, corticosteroizii, administrarea prednisonului, obezitatea, expunerea la umiditate pentru o lunga perioada de timp (cum ar fi, de exemplu, purtarea unui costum de baie ud toata ziua) sau locuirea într-un climat cald, umed; utilizarea dispozitivelor intrauterine pentru contraceptie, partener cu simptome ale unei infectii cu o ciuperca.

Cele mai multe infectii vaginale sunt cauzate de Candida albicans; ciupercile pot fi tratate eficient cu medicamente antifungice standard. Infectia vaginala cronica nu a fost dovedita medical. Simptomele unei vaginite fungice includ: prurit (mâncarime), care pot deveni severe; leucoree (secretii vaginale brânzoase, albe, inodore), vulva (pielea din jurul deschiderii vaginale) este de culoare rosie si iritata; durere la mictiune (urinare) atunci când urina atinge pielea iritata; dispareunie (act sexual dureros).

Simptomele unei infectie vaginale fungice apar, de obicei, în saptamâna înainte de aparitia menstruatiei. Exista alte boli cu simptome similare infectiilor vaginale fungice, cum ar fi, de exemplu, vaginita bacteriana si infectii cu transmitere sexuala. Mâncarimea si roseata vulvei pot fi cauzate de o reactie la produsele vaginale, cum ar fi sapun, uleiuri de baie, spermicidele sau gelurile de dus. Aceste simptome necesita îngrijire medicala. Femeile au o secretie vaginala fiziologica cu origine dubla, vaginala si de col uterin. Cresterea, modificarile sale cantitative sau calitative definesc leucoreea. Leucoreea, determinata de factori multipli, este cea mai frecventa afectiune prezentata de catre femei în perioada de reproducere.

...