Piele uscată


Piele | Dermatologie | Piele uscată (Symptom)


Pielea uscata nu este de obicei o conditie medicala serioasa, dar poate cauza disconfort si poate fi inestetica, transformand celulele rotunde in celule celule si cauzand riduri. Conditii mai grave de piele uscata, cum ar fi un grup de tulburari mostenite numit ihtioza, pot fi uneori deformatoare si potcauza probleme psihologice.

În cazul în care pielea uscata se datoreaza imbatranirii, aceste simptome pot sa apara: un sentiment de strângere a pielii, mai ales dupa dus, baie sau înot, apare pielea uscata sau deshidratata; pielea este destul de dura, nu, moale, mâncarime (prurit), care, uneori, poate fi intens, piele solzoasa (daunele pot fi usoare sau severa); linii fine sau fisuri (crapaturi); roseata, crapaturi adanci care pot sangera.

Cauze

Pielea uscata este cel mai adesea cauzata de factori de mediu, cum ar fi: meteo - pielea uscata este, în general, mai frecventa iarna, atunci când nivelurile de temperatura si umiditatea scad; condi?iile de iarna pot cauza, de asemenea, agravarea unor probleme existente ale pielii încalzirea centrala si aerul conditionat- aerul de incalzire si aerul conditionat, sobele cu lemne, radiatoarele si semineele reduc umiditatea si favorizeaza pielea uscata; bai cu hidromasaj si dusuri, baia in cada, in special in apa calda sau pentru o perioada lunga de timp, distrug bariera de lipide a pielii, si la fel înotul frecvent, în special în apa puternic clorinata; sapunuri si detergenti, care usuca: sapunuri si detergenti ce inlatura lipide din piele, sapunuri, si deodorante antibacterian sunt cele mai periculoase, ca si a sampoanele pentru scalp uscat.

Diagnostic si Tratament

Din fericire, cele mai multe probleme pielii uscate determinate de factorii de mediu pot fi partial sau complet controlate. Acesti factori de mediu includ expunerea la vreme calda sau rece, pentru perioade lungi de timp utilizând aer conditionat sau încalzire si baie excesive.

Problemele severe sau cronice pot necesita pielea uscata tratament dermatologic. Masurile pentru a preveni problemele includ utilizarea de creme hidratante, bai in cada rare si a evitarea sapunuri care pielea uscata. Pielea este adesea doar o problema temporara - spre exemplu, apare doar în timpul iernii - dar poate afecta pielea pe tot parcursul vietii. si, desi pielea este de obicei uscata pe brate, picioare, parti ale abdomenului, acest tipar poate varia considerabil de la persoana la persoana. Semne si simptome ale pielii uscate pot varia în functie de vârsta, de sanatate, sau timpul petrecut în aer liber.

...