Durere a încheieturii


Mâini | Ortopedie | Durere a încheieturii (Symptom)


Artrita este, probabil, cea mai cunoscuta boala si mai înfricosatoare a articulatiilor. Aceasta este o tulburare care este definita prin inflamatia unuia sau mai multor articulatii ale corpului.

Cauze

Primul simptom este durerea, iar în cazul în care durerea puternica persista mai mult timp, atunci se recomanda o vizita la un medicul reumatolog, în scopul realizarii testelor specifice. Alte simptome includ: dureri si umflarea în una sau mai multe articulatii. (durerea este in cea mai mare parte rezervata pentru articulatiile mici la început, cum ar fi cele din mâna sau degete); febra scazuta; stare continua de oboseala.

Varsta, este luata in considerare atunci când nu exista trauma sau infectie, persoanele cu artrita reumatoida putand avea de la 20 ani la 45-50 de ani. Durerile de încheietura a mâinii este o plângere extrem de comuna, si exista multe cauze comune ale acestei probleme. Este important sa se faca un diagnostic precis a cauzei simptomelor dvs. , astfel încât un tratament adecvat pot îndreptata cauza. Tendinita este o problema comuna, care poate provoca dureri de încheietura a mâinii si umflarea acesteia. Tendinita la incheietura mainii se datoreaza inflamatiei tecii tendonului. Tratamentul durerii cauzate de tendinita, de obicei, nu necesita interventie chirurgicala.

Entorse la încheietura sunt leziuni comune la ligamentele din jurul articulatiei pumnului. Entorsele poate cauza probleme prin limitarea utilizarii de mâinile. Sindromul de tunel carpian este o conditie care rezulta din disfunctia unuia dintre nervii din încheietura mâinii. În sindromul de tunel carpian nervul median este comprimat, sau maruntita, deoarece trece prin încheietura comuna. Un chist este o umflatura care apare de obicei pe partea din spate a mainii sau pumnului. Acestea sunt benigne, umplute cu lichid. Chisturile nu sunt canceroase, nu difuza, si în timp ce acestea pot creste în dimensiuni, ele nu se vor raspandi in alte parti ale corpului. O fractura a încheietura mâinii este o comuna accidentare ortopedica. Pacientii care au o incheietura rupta pot fi tratati cu mobilizarea in ghips, sau ar putea avea nevoie interventie chirurgicala pentru fractura.

...