Xerodermă (ten uscat)


Mâini | Dermatologie | Xerodermă (ten uscat) (Symptom)


Descriere

Xeroderma este termenul folosit pentru a descrie pielea uscata. Aceasta este o conditie care implica sistemul tegumentar, care, în cele mai multe cazuri poate fi tratata in conditii de siguranta cu emolienti în si / sau creme hidratante. Xeroderma apare cel mai frecvent pe partea inferioara a picioarelor, bratelor, pe partile laterale ale abdomenului si a coapselor.

Simptomele cele mai des asociate cu Xeroderma sunt exfolierea vizibila a stratului exterior de piele, mâncarime si fisuri în piele.

Pielea uscata este o afectiune foarte frecventa a pielii caracterizata delipsa undei cantitatii adecvate de apa în stratul cel mai superficial al pielii, epiderma. Pielea uscata poate fi o conditie usoara, temporara cu o durata de cateva zile sau saptamani. Pielea uscata poate deveni, de asemenea, o mai severe, pe termen lung, problema a pielii pentru unii. Pielea uscata poate de asemena deveni pentru unii, o afectiune mai severa, pe termen mult mai lung.

Cauze

O persoana cu pielea uscata are o afectiune in care suprafata pielii nu produce suficient ulei pentru a pastra tenul umed. Productia de ulei scade odata cu varsta.

Cele mai multe persoane cu piele uscata nu au o boala grava. Pielea uscata este comuna si de multe ori raspunde la tratament simplu facut la domiciliu.

Un numar mic de persoane pot avea afectiuni ale pielii, care pot face pielea excesiv de uscata. Exemplele includ dermatita atopica, eczeme si psoriazis.

Diagnostic si tratament

Piele sever uscata sau persistent uscata, care nu raspunde la tratamnetul la domiciliu poate fi necesar sa fie tratata de catre un medic specialist.

Ingrijirea la domiciliu ar trebui sa includa utilizarea unei lotiuni hidratante si evitarea sapunurilor dure, care ar putea supra-usca pielea.

Alte tratamente pentru pielea uscata pot include evitarea expunerii la soare, si creme cu protectie solara.

...