Sânge în vagin (sângerări vaginale)


Pelvis/Bazin | Ginecologie | Sânge în vagin (sângerări vaginale) (Symptom)


Descriere

Sangerarea vaginala este conditia care implica sange care curge prin vagin. Ea poate fi cauzata de starea fiziologica comuna, dar de asemenea, poate fi anormala.

Sangerarile vaginale normale sunt periodice, sangele care curge ca o descarcare din uterul femei. Sangerare vaginala normala este, de asemenea, numita menoragie. Procesul prin care are loc se numeste menoragie menstruala. Un ciclu menstrual normal al femeii presupune o serie complexa de evenimente hormonale. Un ovul este eliberat din ovar, fie ovulul este fertilizat de un spermatozoid si implantat in uter, sau mucoasa uterului se varsa in fiecare luna ca perioada menstruala. Acest fenomen cauzeaza sangerare menstruala normala. Un ciclu menstrual normal este de 28 zile, plus sau minus 7 zile.

Cauze

Atunci cand sangerarea nu este cauzata de ciclul menstrual, este anormala sau sangerare uterina este disfunctionala. Aceasta este cea mai frecventa cauza de sangerare vaginala anormala, in cadrul unei femei fertile. Sangerari vaginale anormale sunt un flux de sange din vagin, care are loc fie la momentul nepotrivit in timpul lunii sau in cantitati inadecvate.

Femeile care se confrunta cu perioadele lor, si au sangerare intre menstruatille normale pot avea probleme de sangerari vaginale din cauza sarcinii: medicamente, pastile pentru controlul nasterilor, steroizi, diluanti de sange, cum ar fi enoxaparina, traume din cauza tamponului, dispozitive intrauterine (DIU - pentru a preveni sarcina) sau un corp strain; boli, cum ar fi o tulburare de coagulare a sangelui, tiroidiene, boli de rinichi sau de ficat, de stres, exercitii fizice, dieta si starea de nutritie.

Diagnostic si Tratament

Pentru a diagnostica sangerare vaginal, teste de sange, o examinare pelvina si testarea de Papanicolau sunt necesare.

...