Scaun de culoare galbenă


Rect, Fese | Gastroenterologie | Scaun de culoare galbenă (Symptom)


Descriere

Un scaun normal cantareste intre 100 si 300 de grame, este maro, pastoas, cilindric, cu o frecventa de una sau doua scaune pe zi. Domeniul principal de activitate din tractul gastro-intestinal este de a transforma mancarea in nutrienti, care poate fi absorbite de organism pentru a produce energie - atat de necesar în fiecare zi. Digestiea alimentelor efectiva are loc în stomac si intestinul subtire, unde proteinele, grasimile si carbohidratii sunt transformate chimic in molecule care sunt absorbite prin mucoasa intestinului subtire si intra circulatie. Intestinul joaca un rol important în reabsorbtia excesului de apa. În cele din urma, nedigerate si deseurile sunt transformate în fecale si sunt excretate.

Cauze

Ocazional, alba pâna la galben,scaunul poate însemna ca persoana a consumat o cantitate mare de alimente de culoare deschisa: orez, cartofi. Si oamenii care au facut tratament cu raze X sau de investigatii si de bariu pot vedea ca scaunele sunt mult mai usoare aceste zile. Antiacide, calciu, si unele medicamente antidiareice pot avea acelasi efect. Daca aceste caracteristici persista fecale (afectiune cunoscuta sub numele de scaun alcoolica), poate indica faptul ca mingea nu ajunge la intestin, indicând o tumora sau blocarea unui canal biliar sau calcul în pancreas. Scaun alcoolic poate fi un semn de boala de ficat care implica blocarea canalelor biliare, cum ar fi hepatita, ciroza si cancer la ficat.

Alte semne posibile de blocaj este urina de culoare galbui închis, îngalbenirea pielii si a ochilor, prurit (mâncarime) si, ocazional durere. Un scaun care se schimba în culoarea sau consistenta ca diaree, care poate fi, de asemenea, de mai multe tipuri atrage un avertisment de boli si fenomene patologice în existenta unui organism sanatos. Un scaun galben (sau diaree). De obicei, între 0-4 luni, bebelusii care sunt hraniti la san pe, au o medie de 2-4 saune galben-aurii, scaune cremoase, pe zi (variind între 1 si 7 pe zi), în timp ce copiii care sunt hraniti artificial au 2 - 4 lumina galben-scaune.

...