Scurgeri vaginale gălbui


Pelvis/Bazin | Obstetrică și Ginecologie | Scurgeri vaginale gălbui (Symptom)


Secretia vaginala este o perturbare a florei vaginale, iritatii ale mucoasei.

O inflamatie poate fi însotita de urinare abundenta sau infectii cauzate de lipsa de igiena în timpul menstruatiei. Un corp strain introdus în vagin, de exemplu spirala de contraceptie, prin iritarea mucoasei poate provoca, de asemenea scurgeri. În cazuri patologice, mucusul cervical creste peste deschiderea cervixului si cauzeaza scurgeri. În plus fata de cele enumerate mai sus, secretiile pot fi cauzate de boli maligne ale vaginului sau uterului. În functie de culoare si miros de scurgere, medicul poate determina cauza simptomului.

Cauze

Cauza este lipsa de igiena corespunzatoare, sau invers, spalari vaginale inutile cu apa sau cu solutii clare. Infectiile vaginale pot fi cauzate de bacterii sau alti agenti patogeni, cu transmitere sexuala. Din acest motiv, partenerul ar trebui sa fie consultat de catre medic si, daca este necesar si tratamentul acestuia, ar trebui sa se acorde.

Rezistenta la infectii a vaginului scade cu vârsta. Scurgere sangeroasa poate indica inflamatia trompei uterine, prolaps uterin sau ruptura. Avortul spontan este, de asemenea, însotit de sângerare. Deoarece tumorile pot provoca scurgeri, în toate cazurile este necesar adresarea unui medic ginecolog. Scurgerile galbene sau alb-galbui însotita de arsura, mâncarime, durere la urinare pot indica o boala sexuala.

Secretiile alb-galbui, galben-verzui sau maro, spumante si prezenta membranelor mucoase iritate sunt semne sigure de infectie cu bacteria Trichomonas. În cazul în care infectia este asociata cu infectia urinara, actul sexual este deosebit de dureros. Trichomoniaza este o boala cu transmitere sexuala parazitara ce afecteaza atat barbatii cat si femeile. La femei, parazitul afecteaza vaginul, uretra, cervixul, uterul (colul uterin), vezica urinare si glandele genitale.

...