Unghii decolorate


Mâini | Dermatologie | Unghii decolorate (Symptom)


Ciuperca unghiei este o infecrie fungica în una sau mai multe dintre unghii. O infectie cu ciuperca poate începe ca o pata alba sau galbena sub vârful degetului de la maini sau picioare. Cu cat ciuperca unghiilor se raspandeste mai adanc in unghie, poate provoca decolorarea unghiilor, îngrosare si margini ce se exfoliaza, si se poate dezvoltao problema potential dureroasa.

Cauze

Infectia fungica care afecteaza cel mai frecvent unghiile este cauzata de ciuperca numita dermatofita, extrem de contagioasa. Exista diferite tipuri de ciuperci (organisme microscopice referitoare la mucegai si a mucegaiului), care cauzeaza aceasta problema. Unii considera ca unghiile fungice de la picioare sunt doar o problema cosmetica si nu se deranjeaza sa solicite tratament.

Cei mai multi dintre cei care poarta pantofi strâmti sau ciorapi stransi sunt mult mai susceptibili sa sufere de ciuperci, mai ales daca acestia au o igiena precara a picioarelor. Un alt risc il reprezinta aplicarea de straturi de lac de unghii, care nu permite unghiei sa respire. În plus, ciupercile se pot raspândi de la un picior la altul la usuri si vestiare. Infectiile fungice în unghiile de la picioare sunt foarte frecvente în rândul personalului militar, sportivi si mineri.

...