Hipoglicemie (scădere a glucozei din sânge)


General sau altele | Hematologie | Hipoglicemie (scădere a glucozei din sânge) (Symptom)


Glicemia reprezinta nivelul de glucoza în sânge uman. Glucoza este principala sursa de energie si are valorile normale între 70 si 130 mg / dl inainte de masa si mai putin de 180 mg / dl inainte de masa. Procesul în corpul uman ce regleaza glucoza din sange se numeste homeostazie metabolica.

Cauze

Hipoglicemia este sindromul clinic care rezulta din scaderea glucozei din sânge. Simptomele de hipoglicemie pot varia de la persoana la persoana. Clasic, hipoglicemia este diagnosticat cu scaderea glicemiei în sânge si simptome care dispar atunci când aceasta revine la normal. Pacientii care nu au nici o problema metabolica se pot plânge de simptome de hipoglicemie. Hipoglicemiea reala, de obicei, apare la pacientii care primesc tratament pentru diabet zaharat (de tip 1 si tip 2).

Pacientii cu prediabet zaharat, cu rezistenta la insulina pot avea, de asemenea, hipoglicemie. Hipoglicemia poate avea mai multe cauze. În cazul oamenilor sanatosi este de obicei rezultatul unui post foarte prelungit, deoarece organismul foloseste glucoza, atunci când nu exista glicogen in ficat sa o produca. Pentru persoanele cu diabet zaharat, hipoglicemia este foarte frecvente, de obicei, din cauza unei defec?iuni în administrarea de insulina exogena sau medicamente pe cale orala.

Diagnostic si tratament

Hipoglicemia poate provoca manifestari cum ar fi: palpitatii, tremur, anxietate, transpiratii, senzatie de foame, senzatie de furnicaturi în jurul gurii, stare de confuzie, comportament anormal, cum ar fi incapacitatea de a finaliza sarcinile de rutina, tulburari de vedere, cum ar fi vedere dubla si vedere incetosata, convulsii, sau chiar pierderea constientei.

Primul tratament implica ingerarea de zahar, cum ar fi bomboane, dulciuri, fructe si, pentru a creste glucoza în sânge. Pentru o stare mai grava este necesara tratarea bolii de baza. În functie de cauza de baza, tratamentul poate implica: medicamente sau tratament tumoral (nesidioblastoza, marirea celulelor pancreatice care fac insulina, poate fi tratata prin îndepartarea partiala a pancreasului).

...