Sângerare a ochilor


Ochi | Oftalmologie | Sângerare a ochilor (Symptom)


Descriere

Ochii insangerati este o forma de roseata a ochiului. Stratul ochiului conjunctiv prezinta nervi si multe vase mici de sange. Aceste vase de sange sunt de obicei deabea vizibile dar devin mai mari si mai vizibile in cazul in care ochiul este inflamat. Aceste vase de sange sunt oarecum fragile iar peretii lor se pot rupe cu usurinta, rezultand intr-o hemoragie subconjunctivala. O hemoragie subconjunctivala apare ca un rosu aprins sau rosu inchis pe sclerotica.

Cauze

Exista mai multe cauze ale inrosirii ochiului, unele ar putea fi simptome ale unei probleme grave, altele sunt fara consecinte. Tusele sunt motive comune de aparitie a ochilor rosii. In momentul in care se produce o pata luminoasa de sange pe sclera, aceasta se numeste o hemoragie subconjunctivala. Cand ochiul devine infectat, ea poate duce la roseata si alte simptome, cum ar mancarime si ocazional, probleme de vedere.

Exista o varietate de infectii care ar putea fi responsabile pentru ochi insangerati, inclusiv blefarita (o inflamatie a foliculilor genelor), conjunctivita (infectie a membranei ochiului), ulcere de corneene, uveita (o complicatie a infectiei bacteriene sau virale si o inflamatie a uveei, stratul de mijloc al ochiului). Racelile pot duce, de asemenea, la sange in ochi, mai ales tusele. Glaucomul acut apare atunci cand presiunea din ochi duce la sangerare.

...