Mucus cu sânge


Ureche, Nas | Otorinolaringologie | Mucus cu sânge (Symptom)


Mucusul este un lichid gelatinos ai gros de produs de celule mucoase care captusesc intestinele, nasul, celulele urinare ai de reproducere ai alte organe ale corpului. Compozitia mucusului este reprezentata de apa, saruri, glicoproteina (mucina) si de alte celule mici.

Tesuturile producatoare de mucus captusesc gura, nasul, sinusurile, gatul, plamanii, si tractul gastrointestinal. Mucusul actioneaza ca o patura protectoare asupra acestor suprafete, împiedicând tesutul de dedesubt sa se usuce. Mucusul, de asemenea, actioneaza ca un fel de capcana ce capteaza substantele nedorite, cum ar fi bacteriile ai particulele de praf înainte de a putea ajunge în organism. Acesta contine, de asemenea, anticorpi care ajuta organismul sa recunoasca invadatori, cum ar fi bacteriile si virusii, enzime care distrug invadatorii aceasta capcane, proteine pentru a il face lipicios si foarte neprimitor, precum si o varietate de celule, printre altele.

Mucusul este de obicei clar în culoare si reprezinta boala sau tulburare atunci când apar modificari de culoare. Mucusul sângeroas sau maroniu este de obicei evacuat atunci când, are loc inflamarea sinusurilor ce pot provoca sângerari, care se amesteca ulterior cu mucusul.

Cauze

Mucusul maroniu este o conditie de care se plâng multi fumatori, deoarece fumul de tutun irita mucusul prin asanare, determinând-ul sa devina deteriorat si inflamat. Mucusul maroniu sau sângeros este, de asemenea, prezent in polipii nazali sauin membrane iritate, sau, în cazul unui gât iritat. Consumatori de alcool au adesea gatul si bronhii inflamate si umflate, avand astfel o tuse cu sânge sau mucus colorat maroniu.

...